• Popularne diety
  • Przepisy na lekkie dania
  • Oblicz swoje BMI
  • Licznik kalorii
  • Kontakt
  • 40+
  • fix
  • detox

Przepisy na lekkie dania

  • Zupa wiosenna
  • Sałatka andaluzyjska
  • Ryba pieczona z warzywami
  • Leczo z kabaczka

Leczo z kabaczka

1 porcja dostarcza: 103,7 kcal, tłuszczu 5,2 g, białka 3 g, węglowodanów 11,1 (1,1 WW)

  • kawałek kabaczka (15 dag),
  • 1 średniej wielkości cebula (5 dag),
  • ½ średniego strąka papryki (5 dag),
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego lub średniej wielkości pomidor (10 dag),
  • ¼ pęczka natki pietruszki,
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego,
  • 1 szklanka wody,
  • sól, mielona łagodna papryka

Kabaczek obrać ze skóry, umyć i pokroić w średnią kostkę. Paprykę umyć, wydrążyć nasiona, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i pokroić w talarki. Pomidor sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skóry i pokroić ćwiartki. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Kabaczek, pokrojoną cebulę, pomidor lub koncentrat pomidorowy i paprykę włożyć do garnka, wlać łyżeczkę oleju i szklankę wody, dusić pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą i mieloną papryką. Posypać zieloną pietruszką.

Uwaga: paprykę mieloną można zastąpić innymi przyprawami np. imbirem, pieprzem, zielem angielskim.

  • Popularne diety
  • Przepisy na lekkie dania
  • Oblicz swoje BMI
  • Licznik kalorii
  • linea 40+
  • fix
  • linea detox
  • Popularne diety
  • Przepisy na lekkie dania
  • Oblicz swoje BMI
  • Licznik kalorii
  • Kontakt

Copyright 2017 Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o. | Polityka prywatności i cookies / regulamin