• Popularne diety
  • Przepisy na lekkie dania
  • Oblicz swoje BMI
  • Licznik kalorii
  • Kontakt
  • 40+
  • fix
  • detox

Przepisy na lekkie dania

  • Zupa wiosenna
  • Sałatka andaluzyjska
  • Ryba pieczona z warzywami
  • Leczo z kabaczka

Ryba pieczona z warzywami

1 porcja dostarcza: 62 kcal, tłuszczu 9,2 g, białka 16 g, węglowodanów 4 g (0,4 WW)

  • 1 kg ryby (np. karpia),
  • włoszczyzna bez kapusty (25 dag),
  • sól,
  • 5 łyżeczek oleju,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Rybę oczyścić, sprawić, opłukać i osuszyć, a następnie natrzeć solą. Oczyszczone i opłukane warzywa pokroić w cienkie paseczki, posolić i nadziać nim rybę. Rybę skropić olejem i zawinąć w folię aluminiową, wstawić do gorącego piekarnika i upiec. W czasie pieczenia skrapiać potrawę wodą i wytworzonym sosem. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Uwaga: porcję filetów rybnych można przekładać warzywami i piec w folii.

  • Popularne diety
  • Przepisy na lekkie dania
  • Oblicz swoje BMI
  • Licznik kalorii
  • linea 40+
  • fix
  • linea detox
  • Popularne diety
  • Przepisy na lekkie dania
  • Oblicz swoje BMI
  • Licznik kalorii
  • Kontakt

Copyright 2017 Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o. | Polityka prywatności i cookies / regulamin