• Popularne diety
  • Przepisy na lekkie dania
  • Oblicz swoje BMI
  • Licznik kalorii
  • Kontakt
  • 40+
  • fix
  • detox

Przepisy na lekkie dania

  • Zupa wiosenna
  • Sałatka andaluzyjska
  • Ryba pieczona z warzywami
  • Leczo z kabaczka

Sałatka andaluzyjska

1 porcja dostarcza: 117 kcal, tłuszczu 5,2 g, białka 2,2 g, węglowodanów 15,4 g (1,5 WW)

  • 1 średniej wielkości pomidor (10 dag),
  • ½ żółtej papryki (4 dag),
  • ½ małej czerwonej cebuli,
  • 1 płaska łyżka ugotowanego ryżu,
  • ¼ pęczka natki pietruszki,
  • kilka kropli octu winnego lub sok z ¼ cytryny,
  • 1 łyżeczka oleju sojowego lub słonecznikowego,
  • sól, świeżo mielony pieprz

Paprykę oczyścić z nasion, umyć i piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 10 minut, następnie zdjąć skórkę i pokroić paprykę w kostkę. Pomidor sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i pokroić w talarki. Natkę opłukać, strząsnąć nadmiar wody i poobrywać listki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. W naczyniu połączyć olej, ocet winny lub sok z cytryny, sól i pieprz. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, delikatnie, wymieszać, a następnie udekorować ją listkami pietruszki.

  • Popularne diety
  • Przepisy na lekkie dania
  • Oblicz swoje BMI
  • Licznik kalorii
  • linea 40+
  • fix
  • linea detox
  • Popularne diety
  • Przepisy na lekkie dania
  • Oblicz swoje BMI
  • Licznik kalorii
  • Kontakt

Copyright 2017 Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o. | Polityka prywatności i cookies / regulamin